Kennemer Solar Data Logging "KSDL"

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

TH Velserbroek

Jaaropbrengst

28 Mei 2013 -  28 Mei 2014

3250Wp ==>3247kWh/jaar
100% rendementKlantreactie na eerste jaar:
==>
Installateur: Kennemer Solar

Je kent het wel, zal ik het doen of nog wachten en voor je het weet ben je weer een jaar verder. Ik keek op een dag vanuit de poort omhoog en zag een paar deuren verderop iemand op het dak aan het werk, jahoor, het plaatsen van zonnepanelen. Ik had het er wel eens met die buurman over gehad en hij had de knoop doorgehakt.
Ik heb het even aangezien en zag dat het allemaal erg vlot werd uitgevoerd met weinig overlast of rommel in huis. Dit heeft mij over de streep getrokken om ook zonnepanelen te nemen.
Ik zoek vooraf graag zelf het één en ander uit en zodoende was ik van een aantal zaken op de hoogte, denk aan b.v. de omvormer. Tot mijn vreugde had Marc de regelaar die ik had uitgezocht op zijn lijstje staan en was bekend met het apparaat, goed begin. De panelen zijn ook van een bekende fabrikant die ruime garantie geeft op mogelijke defecten, alle seinen op groen om te gaan.
Bij de subsidieaanvraag had ik nog een vraag, die kon Marc ook uitstekend beantwoorden en alles in gang gezet. Eind mei 2013 is  na 2 dagen montage de installatie operationeel geworden, het is nu om 2 redenen heerlijk om in het zonnetje te zitten. De opbrengst is uitstekend en we kunnen het via de website allemaal keurig bekijken.
Als de opbrengsten zo blijven zal de installatie na ongeveer 7,5 jaar terugverdient zijn, maar als je het geld hebt liggen is een rendement van 13% toch altijd beter dan je geld op de bank laten staan voor 1,5% !!!
Al met al een uitstekende ervaring die ik graag doorgeef.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu