Kennemer Solar Data Logging "KSDL"

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Data Logging


   Kennemer Solar DataLogging

Waarom DataLogging ?
In de eerste plaats is het gewoon leuk om via internet op afstand met PC, laptop of GSM de installatie te kunnen volgen. Daarnaast geeft het veel inzichten en eventuele (ver)storingen kunnen in vroeg stadium worden gesignaleerd.
Of presteert de installatie (nog) naar verwachtingen?

Wist U dat de zon op 21 Juni op het hoogste punt met een hoek van 61 graden ten op zicht van de aarde staat? De zon komt dan op in het Noordoosten en gaat onder in het Noordwesten. Onder deze omstandigheden worden vaak mooie opbrengsten gegenereerd.
Maar nu de wintermaanden: Op 21 December komt de zon niet hoger dan 14 graden op het hoogste punt! In de aanloop naar de winter en naar het voorjaar kunnen een mooi opgebouwde zomers jaarresultaat ten gevolge van schaduw op de panelen door obstakels die in de baan staan als sneeuw voor de zon "in rook op gaan" met dan een relatieve lage jaaropbrengst.
Met de Solarlog worden onregelmatigheden, als schaduw op de panelen, of slecht werkende omvormer, zichtbaar in de grafieken en kan dit mogelijk worden weggenomen.

Ook zijn er voorbeelden bekend van enthousiaste zonnepaneelbezitters die eens per jaar de meterstand opnemen om door te geven aan de energieleverancier en dan geschrokken tot de ontdekking komen dan er nauwelijks opbrengst is door een losse kabel op het dak of een onjuist werkende omvormer. Dat laat U toch niet gebeuren?

Kennemer Solar DataLogging (afgekort KSDL, veel korter om in te typen op Uw mobiel) biedt U de mogelijkheid een eigen persoonlijke webpagina te laten ontwerpen en vervolgens onder te brengen in het KSDL-domein. Hiermee is Uw data in veilige handen en bent U zorgenvrij van het maken van back-ups of tegen het ongemerkt vollopen van de vaak beperkte web-ruimte van Uw eigen provider.
Het KSDL-domein is supersnel.
Kennemer Solar zal ook regelmatig Uw DataLoggings website analyseren op onvolkomenheden van de installatie en zal U hierover dan berichten.
De hoge mate van "service" staat hoog in het vaandel, goede uitleg bij vragen over Uw gehele zonne-installatie is wat U kunt verwachten! De website kan desgewenst op verzoek in een later stadium nog worden aangepast. De website-link wordt alleen openbaar gemaakt na overleg met de klant, evenals het e-mailadres of de bezoekersteller.

Meedoen?

Wat heeft U nodig:
Solarlog gecertificeerde omvormer. klik op het logo hiernaast.
Vrije internet aansluiting op router of switch.
Stopcontact voor de Solarlog, eigen verbruik is slechts 3Watt

Note: De Solarlogs zijn ook draadloos verkrijgbaar, maar geniet niet de voorkeur in verband met het vele zenden. Dit heet elektrosmog. Bovendien is de juiste werking van de data-overdracht niet te garanderen door de afstand binnenshuis of stoorzenders.

De KSDL websites zijn gebouwd in eenvoud, zodat bijvoorbeeld Uw GSM deze makkelijk en snel kan laden.

Geteste besturingen GSM''s zijn Blackberry, I-phone, Android en de I-Pad.
Geteste PC browsers zijn Safari, Google, Firefox en Internet Explorer.

Kennemer Solar heeft met grote zorg een contract afgesloten met een webhostings-bedrijf die de hoogste "up-time" kan garanderen en tevens beschikt over eigen back-up servers.
Mocht er zich onverhoopt toch een storing voordoen, dan zal Kennemer Solar dit zo snel mogelijk voor U oplossen. In alle gevallen zal Kennemer Solar zich beroepen op overmacht indien de website onbereikbaar is en volgt er geen restitutie of vergoeding voor geleden schaden.

Voor info:  kennemersolar@hotmail.nl of bel 06-2905 2925Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu