Kennemer Solar Data Logging "KSDL"

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Schaduwtest op zonnepanelen


   Kennemer Solar Schaduw Test

Invloeden Schaduw
We weten allemaal dat schaduw op zonnepanelen beter voorkomen dient te worden.
Al eens naar de invloeden van schaduw op internet gezocht? Er is weinig te vinden en zeker geen goede documentaties die aantonen wat het verlies nu precies is.

Kennemer Solar Schaduw Test
Kennemer Solar heeft dit voor U uitgezocht. De resultaten zijn echt op feiten gebaseerd! Dit verklaart ook meteen waarom sommige installaties met een brede schaduwlijn over meerdere panelen slechter presteren.

By-Pass Diodes
B
ij de eerste generatie zonnepanelen die in serie werden geplaatst kenden het volgende probleem. Wanneer er 1 paneel een defect had, kon het zijn dat alle panelen stopten te leveren. Net als bij de oude kerstverlichting als er 1 lampje werd losgedraaid, stopt de hele kring. Tegenwoordig hebben alle zonnepanelen by-pass diodes. Deze zorgen ervoor dat als er 1 paneel een defect heeft, er een deel in dat paneel wordt overgeslagen. Wanneer er een hele baan schaduw op het paneel is die toevallig alle by-pass diodes treft (als in de presentatie van Kennemer Solar) doen de by-pass diodes hun werk en levert het paneel nagenoeg niets meer. Het paneel wordt als defect gedetecteerd en overgeslagen. De overige panelen die in de zon geplaatst zijn blijven dan wel gewoon werken!

Schaduw Presentatie Kennemer Solar


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu